O le a taofia e le Iunaite Setete le Pentagon mai le faatauina mai o maa mai kamupani Saina e ono?

Talu ai nei, e tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, ua faasaina e le Iunaite Setete le Pentagon mai le faatauina o maa na gaosia e kamupani Saina e ono, e aofia ai le CATL ma le BYD.Fai mai le lipoti, o se taumafaiga lea a le Iunaite Setete ina ia saga tuueseeseina le laina sapalai a le Pentagon mai Saina.
E taua le taʻua o le tulafono faatonutonu o se vaega o le "2024 Fiscal Year National Defense Authorization Act" na pasia ia Tesema 22, 2023. O le US Department of Defense o le a faʻasaina mai le faʻatauina o maa mai kamupani Saina e ono, e aofia ai CATL, BYD, Vision Energy. , EVE Lithium, Guoxuan High Tech, ma Haichen Energy, amata mai ia Oketopa 2027.
Na taʻua foʻi e le lipoti, o le faʻatauga faʻatau a kamupani Amerika o le a le afaina i faiga talafeagai, e pei o le Ford faʻaaogaina tekinolosi faʻatagaina e le CATL e gaosia ai maʻa eletise i Michigan, ma nisi o maʻa Tesla e sau mai le BYD.
Ua fa'asa e le US Congress le Pentagon mai le fa'atauina o maa mai kamupani Saina e ono
I le tali atu i le mea o loʻo taʻua i luga, i le aso 22 o Ianuari, na tali atu ai Guoxuan High tech e ala i le taʻua o le faʻasaina e faʻatatau i le tuʻuina atu o maʻa autu e le US Department of Defense, faʻatapulaʻaina le faʻatauina o maʻa a le militeri e le Matagaluega o Puipuiga, ma e leai se aʻafiaga. i luga ole felagolagomai faapisinisi sivili.E leʻi tuʻuina atu e le kamupani le militeri a le US Department of Defense ma e leai ni fuafuaga faʻatasi talafeagai, o lea e leai se aʻafiaga i le kamupani.
O le tali mai le Yiwei Lithium Energy e tutusa foi ma le tali i luga mai le Guoxuan High tech.
I le vaaiga a le aufaipisinisi, o lenei mea ua taʻua o le faʻasaina e le o se faʻafouga fou, ma o mea o loʻo i luga o loʻo atagia i le "2024 Fiscal Year Defense Authorization Act" na sainia ia Tesema 2023. E le gata i lea, o le autu autu o le pili o le puipuia le puipuiga malu a le US, o le mea lea e na o le faʻasaʻoina o faʻatauga a le militeri, ae le o le faʻamoemoeina o kamupani faʻapitoa, ma faʻatau pisinisi masani e le afaina.Ole a'afiaga ole maketi ole pili e matua fa'atapula'aina.I le taimi lava e tasi, o kamupani Saina e ono o le maa o loʻo tulimataʻia e faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo gaosia oloa faʻapitoa, ma o latou oloa latou te le faʻatau saʻo atu i matagaluega a le militeri mai fafo.
E ui lava o le faʻatinoga o le "faʻasa" lava ia o le a le i ai se aafiaga tuusaʻo i le faʻatau atu o kamupani faʻapitoa, e le mafai ona le amanaiaina o le US "2024 Fiscal Year Defense Authorization Act" o loʻo i ai le tele o aiaiga le lelei e fesoʻotaʻi ma Saina.I le aso 26 o Tesema, 2023, na faaalia ai e le Matagaluega o Mataupu Tau le Va i Fafo a Saina le le fiafia tele ma le tetee malosi, ma faia ni molimau faamaoni i le itu a Amerika.Na taʻua e le Fofoga Fetalai o Mao Ning o le Matagaluega o le Va i Fafo i lea lava aso e faapea o le tulafono taufaaofi e faalavelave i mataupu i totonu o Saina, faalauiloa le lagolago a le militeri a Amerika mo Taiwan, ma solia ai le One China principle ma le tolu Sino US soʻotaga fesoʻotaʻiga.O lenei pili ua fa'ateleina ai le fa'amata'u a Saina, taofia pisinisi a Saina, fa'atapula'aina fefa'ataua'iga masani o le tamaoaiga ma fefa'ataua'iga ma fefa'ataua'iga fa'aleaganu'u i le va o Saina ma le Iunaite Setete, ma e le o se mea e fiafia i ai se tasi itu.E tatau i le US ona lafoaʻia le mafaufau o le Cold War ma manatu faʻaituau, ma fausia se siosiomaga lelei mo le galulue faʻatasi i vaega eseese e pei o Saina US tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga.
Ua fa'ailoa mai e le au su'esu'e o maketi e fa'apea, o lo'o tulimata'i fa'afia e le Iunaite Setete kamupani fou malosi fou a Saina ma le fa'amoemoe manino, e le masalomia le fa'amoemoe e toe fa'afo'i mai le laina fou o pisinisi malosi i Amerika.Ae ui i lea, o le tulaga maualuga o Saina i le lalolagi atoa o le sapalai o maa, ua toetoe lava a le mafai ona faʻaaogaina, ma o nei tulafono faatonutonu e ono mafua ai le faʻagesegese o le suiga a le Iunaite Setete mai taavale penisini i taavale eletise.
E tusa ai ma suʻesuʻega

2_082_09


Taimi meli: Ian-23-2024