Ua fa'aluaina le va'aiga a le ta'avale!E silia ma le 60% le tau o le pasi ile 8 minute!Ua o'o i le taimi e sui ai lau maa?

I le vaitaimi o le "Fuafuaga Lona sefulutolu Lima Tausaga", o le gaosiga ma le faatauina atu o taavale fou malosi a Saina ua televave le tuputupu ae, tulaga muamua i le lalolagi mo le lima tausaga sosoo.O lo'o fa'amoemoe o le a sili atu i le 5 miliona le aofa'i o ta'avale malosi fou i le fa'ai'uga o lenei tausaga.I le taimi lava e tasi, o tala lelei o loʻo faʻaauau pea ona sau mai Saina i le tekonolosi autu o maa malosi fou.O le 80 tausaga le matua o Chen Liquan, o le tagata muamua i Saina i le gaosiga o le maa lithium, na taʻitaʻia lana 'au e fausia ni mea fou maa.

O le nano-silicon lithium maa fou ua faʻasaʻolotoina, ma le gafatia e 5 taimi nai lo le maa lithium masani

O Chen Liquan, o se tagata aʻoga e 80-tausaga le matua o le Chinese Academy of Engineering, o le na faavaeina le fale gaosi lithium a Saina.I le 1980s, na taʻimua Chen Liquan ma lana 'au i le faʻatautaia o suʻesuʻega i luga o eletise eletise ma maa lua lithium i Saina.I le 1996, na ia taʻitaʻia se vaega suʻesuʻe faasaienisi e atiaʻe maa lithium-ion mo le taimi muamua i Saina, na taʻimua i le foia o faafitauli faasaienisi, tekinolosi ma inisinia o le gaosiga tele o maa lithium-ion i totonu o le atunuu, ma iloa ai le gaosiga o pisinisi. o maa lithium-ion i totonu o aiga.

I Liyang, Jiangsu, Li Hong, o se puipuiga a le Academician Chen Liquan, na taʻitaʻia lana 'au e ausia se faʻalavelave i se mea taua mo maa lithium ina ua maeʻa le silia ma le 20 tausaga o suʻesuʻega faʻapitoa ma gaosiga tele i le 2017.

Nano-silicon anode mea o se mea fou tutoatasi atiina ae e latou.Ole malosi ole ma'a fa'amau na faia mai ai e fa'alima taimi nai lo maa lithium graphite masani.

Luo Fei, Pule Sili o Tianmu Leading Battery Material Technology Co., Ltd.

Silicon e tele i le natura ma e tele i faʻaagaga.O le vaega autu o le oneone o le silica.Ae ina ia faia le silikoni uʻamea i mea anode silicon, e manaʻomia le gaioiga faʻapitoa.I totonu o le fale suʻesuʻe, e le faigata ona faʻamaeʻaina ia gaioiga, ae o le faia o mea faʻaoga silicon anode e manaʻomia ai le tele o suʻesuʻega faʻapitoa ma suʻega.

O le Inisetiute o Physics o le Chinese Academy of Sciences o loʻo suʻesuʻeina le nano-silikoni talu mai le 1996, ma amata ona fausia se laina gaosiga o mea anode silicon i le 2012. E leʻi oʻo i le 2017 na fausia ai le laina muamua o le gaosiga, ma ua faʻaauau pea ona fetuunai. ma toe iloiloina.I le mae'a ai o le afe ma afe o fa'aletonu, sa fa'atosina fa'ameamea le anode silicon.I le taimi nei, o le gaosiga faaletausaga a le fale gaosi oloa a le Liyang o mea anode silicon mo maa lithium-ion e mafai ona oʻo atu i le 2,000 tone.

Afai o mea faʻaoga silicon anode o se filifiliga lelei mo le faʻaleleia o le malosi o le malosi o maa lithium i le lumanaʻi, ona avea lea o tekinolosi faʻamalo-malo o se fofo faʻamaonia ma aoga e foia ai faʻafitauli o loʻo i ai nei e pei o le saogalemu ma le taamilosaga o le ola o maʻa lithium.I le taimi nei, o le tele o atunuu o loʻo faʻamalosia le atinaʻeina o maʻa malo, ma o suʻesuʻega a Saina ma le atinaʻeina o tekinolosi faʻamalo lithium o loʻo faʻatautaia foi ma le lalolagi.

I totonu o lenei falegaosimea i Liyang, o drones e faʻaaogaina maa lithium solid-state na atiaʻe e se 'au taʻitaʻia e le Polofesa Li Hong o loʻo i ai se vaʻaiga e 20% umi atu nai lo drones ma faʻamatalaga tutusa.O le mea lilo o lo'o taoto i totonu o lenei mea enaena uliuli, o le solid-state cathode material na fausia e le Institute of Physics, Chinese Academy of Sciences.

I le 2018, o le mamanu ma le atinaʻeina o le 300Wh/kg solid-state power system na maeʻa iinei.A faʻapipiʻi i luga o se taʻavale, e mafai ona faʻaluaina le vaʻavaʻa o le taʻavale.I le 2019, na faʻatūina ai e le Chinese Academy of Sciences se laina faʻapipiʻi pailate i le setete mautu i Liyang, Jiangsu.O le masina o Me o le tausaga nei, ua amata ai ona fa'aoga oloa i oloa fa'atau eletise.

Ae ui i lea, na taʻu atu e Li Hong i le au tusitala e le o se maa malo-malosi atoa i le uiga atoa, ae o se maa quasi-solid-state lea e faʻaogaina i taimi uma i tekonolosi lithium batini.Afai e te manaʻo e fai taʻavale e umi atu le laina, telefoni feʻaveaʻi e umi atu le taimi e tuʻu ai, ma e leai se tasi e mafai Mo vaalele e lele maualuga ma sili atu, e manaʻomia le atinaʻeina o maa sili atu le saogalemu ma sili atu le malosi.

O ma'a fou o lo'o fa'asolosolo fa'atasi ma le "Electric China" o lo'o fausiaina

E le gata o le Inisetiute o Physics a le Chinese Academy of Sciences, e tele kamupani o loʻo suʻesuʻeina foi tekinolosi fou ma mea mo maa fou malosi.I se kamupani malosi fou i Zhuhai, Guangdong, o loʻo faʻapipiʻiina se pasi eletise mama i le nofoaga faʻataʻitaʻiga a le kamupani.

Ina ua uma ona molia mo le sili atu ma le tolu minute, o le malosiaga na totoe na siitia mai le 33% i le sili atu i le 60%.I le na o le 8 minute, ua uma ona faʻatumu le pasi, faʻaalia le 99%.

Na taʻu atu e Liang Gong i le au tusitala o auala o pasi a le taulaga ua mautu ma o le maila mo se malaga toe foi e le sili atu i le 100 kilomita.O le fa'atonuina i le taimi malolo a le avepasi e mafai ona tu'uina atu le ta'aloga atoatoa i le lelei o ma'a lithium titanate e vave fa'atumuina.E le gata i lea, o maa lithium titanate e iai taimi ta'amilosaga.Tulaga lelei o le ola umi.

I totonu o le inisitituti suʻesuʻega o le maa a lenei kamupani, o loʻo i ai le lithium titanate maʻa o loʻo faʻataʻitaʻiina le faʻataʻitaʻiga ma le faʻataʻitaʻiina o le taamilosaga talu mai le 2014. Ua molia ma faʻamalolo e sili atu i le 30,000 taimi i le ono tausaga.

I se isi fale su'esu'e, na fa'aalia e tekinisia i le au tusitala le pa'u, tui o nila, ma su'ega tipi o ma'a lithium titanate.Ae maise lava ina ua uma ona ulu le nila uamea i totonu o le maa, sa leai se mu po o se asu, ma sa mafai lava ona faaaoga le maa masani., faʻapea foʻi maa lithium titanate o loʻo i ai le lautele o le vevela o le vevela.

E ui lava o maa lithium titanate e iai le lelei o le umi o le ola, maualuga le saogalemu, ma le vave faʻapipiʻiina, e le lava le maualuga o le malosi o le lithium titanate maʻa, naʻo le afa o maʻa lithium.O le mea lea, ua latou taulaʻi atu i faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia ai le maualuga o le malosi, e pei o pasi, taʻavale faʻapitoa, ma nofoaga e teu ai le malosi.

E tusa ai ma suʻesuʻega ma atinaʻe ma atinaʻe ma le faʻaogaina o le malosi, o le sodium-ion battery na atiaʻe e le Institute of Physics of the Chinese Academy of Sciences ua amataina le auala i pisinisi.Fa'atusa ma maa ta'ita'i-acid, o ma'a sodium-ion e le gata ina la'ititi i le lapopo'a ae sili atu fo'i le mama i le mamafa mo le tulaga tutusa e teu ai.O le mamafa o maa sodium-ion o le voluma tutusa e itiiti ifo i le 30% o le mamafa o maa lead-acid.I luga o se taʻavale vaʻavaʻa eletise maualalo, o le aofaʻi o le eletise o loʻo teuina i le avanoa lava e tasi e faʻateleina i le 60%.

I le 2011, o Hu Yongsheng, o se tagata suʻesuʻe i le Inisetiute o Physics o le Chinese Academy of Sciences o le na suʻesuʻeina foi i lalo o le Academician Chen Liquan, na taʻitaʻia se 'au ma amata ona galue i le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o tekonolosi o le sodium-ion.I le maeʻa ai o le 10 tausaga o suʻesuʻega faʻapitoa, na fausia ai se maa sodium-ion, o le pito i lalo ole suʻesuʻega ma le atinaʻe o le sodium-ion i Saina ma le lalolagi.ma fanua talosaga oloa o loʻo i se tulaga maualuga.

Pe a faatusatusa i maa lithium-ion, o se tasi o mea sili ona lelei o maa sodium-ion o le tufatufaina atu lea o mea mataʻutia ma taugofie.O mea mata mo le gaosia o mea eletise le lelei o le koale fufulu.O le tau i le tone e itiiti ifo i le tasi le afe yuan, lea e sili atu le maualalo nai lo le tau o le sefulu afe o yuan i le tone o le kalafi.O le isi mea, sodium carbonate, e tamaoaiga foi i punaoa ma taugofie.

O maa Sodium-ion e le faigofie ona mu, lelei le saogalemu, ma e mafai ona galue i lalo ole 40 tikeri Celsius.Ae ui i lea, o le malosi malosi e le lelei e pei o le lithium maa.I le taimi nei, e mafai ona faʻaaogaina i taʻavale eletise maualalo, nofoaga e teu ai le malosi ma isi fanua e manaʻomia ai le maualalo o le malosi.Ae ui i lea, o le sini o maa sodium-ion o le a faʻaaogaina e avea ma mea e teu ai le malosi, ma ua fausia ai le 100-kilowatt-hour e teu ai le malosi o le eletise.

E tusa ai ma le atinaʻe i le lumanaʻi o maʻa eletise ma maa e teu ai le malosi, o Chen Liquan, o se tagata aʻoga o le Chinese Academy of Engineering, e talitonu o le saogalemu ma le tau o loʻo manaʻomia pea mo suʻesuʻega faʻapitoa i maʻa eletise ma maʻa e teu ai le malosi.I le tulaga o le le lava o le malosi masani, o maa e teu ai le malosi e mafai ona faʻalauiloaina le faʻaogaina o le malosi faʻafouina i luga o le faʻasologa, faʻaleleia le feteʻenaʻiga i le va o le tumutumu ma le vanu mana faʻaaogaina, ma fausia ai se fausaga lanu meamata ma gafatia.

[Faʻaaliga afa itula] Faʻatoʻilaloina "ituaiga tiga" o le atinaʻeina o le malosi fou

I fautuaga a le malo tutotonu i le "14th Five-Year Fuafuaga", o le malosi fou ma le malosi fou taavale, faatasi ai ma le augatupulaga fou tekinolosi faamatalaga, biotechnology, meafaigaluega maualuga-maualuga, aerospace, ma le gataifale, o loo lisiina o ni alamanuia o loo tulai mai e manaomia. ia faatelevaveina.I le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai e tatau ona fausia se afi tuputupu aʻe mo faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻalauiloa ma faʻatupuina tekinolosi fou, oloa fou, faiga pisinisi fou, ma faʻataʻitaʻiga fou.

I le polokalame, na matou vaʻaia ai o faʻalapotopotoga suʻesuʻe faʻasaienisi ma kamupani faʻapisinisi o loʻo faʻaogaina auala faʻapitoa eseese e foia ai "ituaiga tiga" o le atinaʻeina o le malosi fou.I le taimi nei, e ui lava o le atinaʻeina o le alamanuia fou malosi a loʻu atunuʻu ua ausia ni tulaga lelei muamua, o loʻo feagai pea ma faʻaletonu o le atinaʻe ma e manaʻomia ona talepeina tekinolosi autu.O lo'o fa'atali nei tagata toto'a e a'e a'e ma le poto ma fa'ato'ilaloina i le finafinau.

组 4(1) 组 5(1)

 


Taimi meli: Nov-23-2023