O le maketi o le maa eletise ua faʻasaʻoloto atoatoa: kamupani faʻapitonuʻu o loʻo feagai ma tauvaga mai fafo

"O le luko i le alamanuia maa eletise ua sau."Talu ai nei, o se lisi masani na tuʻuina atu e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi na faʻanoanoa ai le pisinisi i lagona.

E tusa ai ma le "Catalogue of Recommended Models for the Promotion and Application of New Energy Vehicles (11th Batch in 2019)", o taavale malosi fou ua faʻapipiʻiina ma maʻa faʻapipiʻiina mai fafo o le a maua fesoasoani i Saina mo le taimi muamua.O lona uiga o le maeʻa ai o le soloia o le "lisi paʻepaʻe" maa ia Iuni o le tausaga nei, o le China Dynamics (600482, Stock Bar) maketi maketi ua tatala aloaia i tupe teufaafaigaluega mai fafo.

O loʻo i ai le aofaʻi o taavale pasese 26 i faʻataʻitaʻiga fautuaina na faʻasalalauina i lenei taimi, e aofia ai le 22 mama eletise eletise, e aofia ai le Tesla eletise eletise eletise o le a gaosia i Saina.I le taimi nei, e le o manino poʻo ai o le a avea ma tuʻuina atu maa a Tesla pe a uma ona gaosia i Saina.Ae peita'i, a mae'a ona tu'u i totonu o le lisi o fesoasoani, o fa'ata'ita'iga talafeagai o le a tele lava ina maua ni fesoasoani.I le faaopoopo atu ia Tesla, o ituaiga mai fafo Mercedes-Benz ma Toyota ua ulufale foi i le lisi fautuaina.

I nai tausaga ua tuana'i, o fesoasoani a Saina mo ta'avale malosi fou ua matua'i feso'ota'i ma kamupani gaosi ma'a eletise filifilia.O le aveina o maa na gaosia e kamupani "liisi papae" ma le ulufale i luga o le lisi fautuaina o le laasaga muamua lea e maua ai fesoasoani.O le mea lea, i tausaga talu ai nei, na faʻaulufaleina mai ai taavale malosi fou, aemaise lava Tesla, e leʻi faʻatupeina.O kamupani fou o taavale afi ma kamupani maa eletise ua fiafia foi i se "vaitaimi faʻamalama" o le televave o atinaʻe mo le tele o tausaga.

Ae ui i lea, o le matua moni o le alamanuia e le mafai ona vavaeeseina mai suʻega maketi.A'o fa'atupula'ia le fa'atauga ma le umiaina o ta'avale malosi fou, o lo'o ta'ita'ia fo'i e matagaluega talafeagai le atina'eina o pisinisi mai faiga fa'avae i le maketi.I le tasi itu, o fesoasoani mo taavale fou malosi ua faʻaitiitia i lea tausaga ma lea tausaga ma o le a faʻamavae atoa mai le maketi i le faaiuga o le 2020. I le isi itu, o le "lisi paʻepaʻe" o maa eletise na faʻasalalauina foi e faʻaumatia i le faaiuga o Iuni i le tausaga nei.

E manino lava, a'o le'i fa'amuta atoa tupe fesoasoani, o le a feagai muamua le pisinisi fou o ta'avale malosi a Saina ma tauvaga mai isi tagata mai fafo, ma o le a sili atu le mamafa o le alamanuia ma'a eletise.

Fa'ato'a fa'asa'olotoina ma'a fa'atupe mai fafo

Ile fa'amasinoina mai le fa'amaumauga lata mai ua fa'asalalauina, o fa'ata'ita'iga fou malosi o fa'ailoga mai fafo e pei o Tesla, Mercedes-Benz, ma Toyota ua ulufale uma i le fa'asologa o fesoasoani.Faatasi ai ma i latou, ua faʻaalia e Tesla ni faʻataʻitaʻiga se lua o faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i totonu o le faʻamaumauga, e fetaui ma le eseese o le malosi o le malosi o le maa ma le vaʻavaʻa.

Aisea ua i ai se eseesega i le ata Tesla tutusa?Atonu o se vaega e fesoʻotaʻi ma le mea moni na filifilia e Tesla sili atu ma le tasi le faʻatau.Talu mai le amataga o lenei tausaga, ua faʻaalia Tesla ua oʻo i maliega "e le faʻapitoa" ma le tele o kamupani eletise.O faʻamoemoega "faalumaina" e aofia ai le CATL (300750, Stock Bar), LG Chem, ma isi.

E masani ona fenumiai le aufaipisinisi a Tesla.O se lipoti mai le Matagaluega o Suʻesuʻega a le Paranesi Talosaga Malosiaga o le Battery China.com na faʻailoa mai ai o faʻataʻitaʻiga Tesla ua filifilia i totonu o le faʻamaumauga fautuaina o loʻo faʻapipiʻiina i "maa maa na gaosia e Tesla (Shanghai)."

E moni lava o lo'o gaosia e Tesla ana lava masini, ae o ai na te saunia sela?Na suʻesuʻeina e se tagata suʻesuʻe umi a Tesla se tusitala mai le 21st Century Business Herald o le mafuaʻaga e lua ai le malosi o le faʻataʻitaʻiga ona o loʻo faʻapipiʻiina i sela maa (ie, sela) mai Panasonic ma LG Chem.

"O le taimi muamua lea ua ulufale ai se faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi ma sela maa mai fafo ua ulufale i le lisi o fesoasoani."Na faailoa mai e le tagata e faapea, e faaopoopo atu ia Tesla, e lua taavale mai Beijing Benz ma GAC ​​Toyota ua ulufale foi i le lisi o fesoasoani, ma e leai se tasi oi latou o loʻo faʻapipiʻiina ma maa a le atunuʻu.

E leʻi tali atu Tesla i sela faʻapitoa a le kamupani o loʻo ia faʻaaogaina, ae talu ai o le soloia o le eletise "lisi paʻepaʻe", ua naʻo se taimi e mafai ai e maʻa gaosia e kamupani faʻatupeina mai fafo ma taavale faʻapipiʻi ma nei maʻa o le a ulufale i totonu. fa'amaumauga fesoasoani.

I le masina o Mati 2015, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi le "Automotive Power Battery Industry Specifications", lea o le a faʻaogaina ai maa na gaosia e kamupani faʻamaonia e avea ma tulaga faʻavae mo le mauaina o fesoasoani fou o taavale afi.Talu mai lena taimi, o le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi ua faʻasalalau faʻasolosolo faʻasologa o faʻamaumauga o pisinisi gaosi maa eletise (ie, "White Power Batteries").Lisi"), fausia se “pa” mo le fale gaosi eletise a Saina.

O faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai o kamupani gaosi oloa e 57 na filifilia o kamupani uma i le lotoifale, ma e le o aofia ai kamupani Iapani ma Korea e pei o Panasonic, Samsung, ma LG Chem sa faʻaaogaina muamua e le SAIC, Changan, Chery, ma isi kamupani taʻavale.Talu ai ona o lo'o feso'ota'i atu i fesoasoani, o nei kamupani ma'a fa'atupeina mai fafo e mafai ona fa'amuta mo sina taimi le tumau mai le maketi a Saina.

Ae ui i lea, o le "lisi paʻepaʻe" ua leva ona le toe fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o pisinisi.O se tusitala mai le 21st Century Business Herald na iloa muamua e faapea, i le gaioiga moni, o le faʻatinoina o le "lisi paʻepaʻe" e le faʻamaoni tele, ma o nisi faʻataʻitaʻiga e le faʻaogaina "manaʻomia" maʻa ua ulufale foi i le lisi o oloa a le Matagaluega o Alamanuia. ma Faamatalaga Tekonolosi.I le taimi lava e tasi, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o maketi, Ae ui i lea, o nisi kamupani i luga o le "lisi paʻepaʻe" ua faʻaititia a latou pisinisi pe ua gau.

E talitonu le au su'esu'e o alamanuia o le soloia o le maa "lisi pa'epa'e" ma le tatalaina o le maketi o le maa eletise i tupe teufaafaigaluega mai fafo o se laasaga taua lea mo taavale malosi fou a Saina e siitia mai le faiga faavae i le maketi.E na'o le tele o kamupani malolosi e ulufale atu i le maketi e mafai ona fa'ateleina le gaosiga o le gaosiga vave.Ma ia faʻaitiitia tau ma ausia le atinaʻeina moni o taavale malosi fou.

Maketi o le masani masani.I le faʻaopoopoga i le faʻasaʻolotoina o le "lisi paʻepaʻe", o le faʻaitiitia malie o fesoasoani o se fua saʻo e faʻalauiloa ai le maketiina o pisinisi.O le faʻasalalauga talu ai nei "Fuafuaga Atinaʻe Atinaʻeina o Taʻavale Fou (2021-2035)" (faʻataʻitaʻiga mo faʻamatalaga) o loʻo faʻaalia manino ai foi e tatau ona faʻalauiloa le faʻaleleia ma le toe faʻatulagaina o kamupani maa eletise ma faʻateleina le faʻaogaina o pisinisi.

O le fa'aitiitia o tau e taua tele

Faatasi ai ma le lagolago ma le faʻamalosia o faiga faʻavae pisinisi, o le tele o kamupani eletise eletise i totonu o le atunuʻu ua faʻatupulaia vave i tausaga talu ai, e aofia ai CATL, BYD (002594, Stock Bar), Guoxuan Hi-Tech (002074, Stock Bar), ma isi, e aofia ai Fuli , lea na tula'i talu ai nei i le Komiti Fa'atonu Fa'asaienisi ma Tekinolosi.Malosiaga tekinolosi.Faatasi ai ma i latou, o le CATL ua avea ma "tagata sili" i le alamanuia.O faʻamaumauga lata mai o loʻo faʻaalia ai i le tolu kuata muamua o lenei tausaga, o le CATL o le maketi i totonu o le atunuʻu ua siitia i le 51%.

I lalo o le fa'agasologa o le fa'asa'oloto malie o le maketi, ua fa'atautaia fo'i e kamupani ma'a eletise fa'atupeina mai fafo i Saina.I le 2018, na faʻalauiloa ai e LG Chem se poloketi faʻapipiʻi eletise i Nanjing, ma o loʻo fuafua foi Panasonic e faʻapitoa le gaosiga o maʻa mo taʻavale eletise i lana fale gaosi Dalian.

E taua le taʻua o Tesla's domestic battery suppliers, Panasonic ma LG Chem, o faʻamoemoe uma ia o tala lauiloa.Faatasi ai ma i latou, o Panasonic o le paaga "masani" a Tesla, ma o Teslas na faia e Amerika o loʻo tuʻuina atu e Panasonic.

Ole "le mautonu" ma le "sauniuniga" a Tesla e atagia mai ai le tauvaga malosi i le alamanuia maa eletise i se tulaga patino.Ae mo ituaiga fa'apitonu'u o lo'o fa'atupula'ia vave i le maketi a Saina mo le tele o tausaga, e mafai ona latou feagai ma le tauvaga mai fa'ailoga mai fafo i lenei taimi?

Na taʻu atu e se tagata e latalata i le pisinisi maa eletise i se tusitala mai le 21st Century Business Herald e faapea o le tulaga faatauva o maa eletise o loʻo teu faʻafaigaluegaina mai fafo o le tele o tekinolosi ma le faʻatonutonuina o tau, lea na fausia ai ni "pa puipui" i le maketi.I le avea ai o Panasonic o se faʻataʻitaʻiga, na faʻailoa mai ai e nisi o tagata suʻesuʻe faʻapisinisi e ui lava e maua ai maa lithium ternary, ae faʻaaogaina e Panasonic se vaega eseʻese o mea mataʻutia, lea e mafai ona faʻateleina le malosi o le malosi aʻo faʻaitiitia tau.

Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei o atinaʻe, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le fua, o le tau o maa eletise i totonu o le atunuʻu ua faʻaititia foi i lea tausaga ma lea tausaga.I le avea ai o le CATL o se faʻataʻitaʻiga, o le tau o le eletise eletise eletise o le 2.27 yuan / Wh i le 2015, ma pa'ū i le 1.16 yuan / Wh i le 2018, faʻatasi ai ma le paʻu faʻaletausaga faʻaletausaga e tusa ma le 20%.

Ua tele fo'i taumafaiga a kamupani ma'a eletise i totonu o le atunu'u e fa'aitiitia tau.Mo se fa'ata'ita'iga, o lo'o fa'atupuina uma e le BYD ma le CATL le CTP (CelltoPack, module-free power battery pack), taumafai e fa'aleleia le fa'atinoga o le ma'a i se fa'ata'ita'iga i totonu o le pusa ma'a e sili atu ona faigofie.Kamupani e pei o le Yiwei Lithium Energy (300014, Stock Bar) o loʻo lipotia foi i lipoti faʻaletausaga Na taʻua e Zhong e tatau ona faʻaleleia le tulaga faʻaautomatika o le laina gaosiga e faʻateleina le fua o fua ma faʻaitiitia tau.

O lo'o i ai pea le tele o fa'afitauli ole CTP e fa'ato'ilaloina, ae o tala lata mai ua fa'aalia ai o pusa ma'a CTP a le CATL ua o'o i le tulaga o le gaosiga fa'apisinisi i vaega.I le sauniga o le sainia i le aso 6 o Tesema e faʻalolotoina ai le galulue faʻatasi i le va o le CATL ma le BAIC New Energy, Zeng Yuqun, le taʻitaʻifono o le CATL, fai mai: "O tekinolosi a le CTP o le a aofia uma ai faʻataʻitaʻiga masani o le BAIC New Energy."

Faʻaleleia tulaga faʻapitoa ma faʻaitiitia tau o auala autu ia.O kamupani maa eletise a Saina o loʻo faʻatusalia e le CATL o le a faʻafeiloaʻi se "toe iloiloga" moni o le maketi.


Taimi meli: Nov-18-2023