O lo'o taumafai le filifili fa'apisinisi e fa'atulaga ma fa'atau atu le fa'atupulaia o mea pāpā!Tulaga maualuga "vaega" o maa eletise i Saina

Lithium maa o loʻo i ai uiga o le maualuga o le faʻatonuina ma le faʻaaogaina lelei ma le mautu.I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina lautele i taavale fou malosi, o loʻo vaʻaia foi i le lalolagi atoa o ni oloa e teu ai malosi.Talu mai le amataga o lenei tausaga, o loʻo i ai le utiuti o le malosi faʻavaomalo, o le siʻitia o tau o le eletise, ma le faʻateleina o le manaʻoga o maketi mo oloa e teu ai le malosi.O oloa auina atu i fafo maa lithium a Saina ua oʻo i le faʻatupulaia o mea pāpā.
O le aofaʻi faʻatau atu o maʻa lithium i le afa muamua o le tausaga na faʻateleina i luga ole 50% tausaga taʻitasi.
O faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi talu ai nei o loʻo faʻaalia ai i le afa muamua o le 2023, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le gaosiga o le lithium battery a Saina, ma le gaosiga e sili atu i le 400 gigawatts i le itula, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga e sili atu i le 43%.A'o fa'atupula'ia le gaosiga, o lo'o lelei fo'i le fa'atinoina o oloa i fafo.
Na iloa e le tusitala mai le Fuzhou Customs e faapea, i le afa muamua o lenei tausaga, o le faatinoga o le auina atu i fafo o le "ituaiga fou e tolu" a le Fujian Province o taavale pasese eletise, maa lithium, ma sela sola sa malosi, faatasi ai ma le auina atu i fafo o le maa lithium e sili ona mataʻutia. , faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o tausaga taʻitasi e 110.7%.O le auina atu i fafo o maa lithium i le Itumalo o Fujian e aofia ai le 112 atunuu ma itulagi i le lalolagi atoa, ausia le faʻatupulaia o numera lua i itulagi e pei o Europa ma ASEAN.
I Ningde, Fujian, o le auina atu i fafo o maa lithium i le afa muamua o le tausaga na oʻo atu i le 33.43 piliona yuan, e tusa ma le 58.6% o le aofaʻi o le faʻatau atu o oloa tutusa i le Itumalo o Fujian i le vaitaimi lava e tasi.Na ta'ua e le Ningde Times, le kamupani gaosi ma'a lithium aupito tele i le lalolagi, o a latou tupe maua i maketi i fafo na si'itia toeitiiti faalua i lea tausaga ma lea tausaga i le afa muamua o lenei tausaga.
Wu Kai, Saienitisi Sili o Ningde Times: E mafai ona matou faʻaogaina le faʻaogaina o le sapalai o ituaiga taʻavale taʻutaʻua i fafo ma faʻaoga i le toetoe o kamupani taʻavale taʻavale uma a le lalolagi, faʻalagolago i le faʻaogaina o tekinolosi.
Talu mai le amataga o lenei tausaga, o oloa auina atu i fafo maa lithium i le tele o vaega o le atunuu ua vave ona tupu.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le afa muamua o lenei tausaga, o le auina atu i fafo o maa lithium i le Itumalo o Guangdong "faʻataʻitaʻiga fou e tolu" na siitia i le 27.7%.Na faoa e Guangdong le vaitaimi o le faamalama, faʻaauau pea ona faʻamalosia le faʻaogaina o tulafono faʻavaomalo ma fefaʻatauaʻiga, faʻaauau pea ona faʻalauteleina le lautele o faiga faʻavae lagolago tau fefaʻatauaʻiga, ma fesoasoani i pisinisi e faʻaaoga atoatoa tufatufaga faʻalapotopotoga.
Chen Xinyi, Sui Fa'atonu o le Vaega o Pisinisi Maua'i a le Ofisa o Tiute a Guangzhou: O pisinisi a le AEO ua fa'amaonia ma aloaia e le aganu'u e mafai ona fiafia i fua fa'atatau o iloiloga o pepa i lalo o le va'aiga o atunu'u ma itulagi, fo'ia fa'afitauli o le kiliaina o tiute, ma fa'aitiitia ai tau fefa'ataua'iga.Ua matou faʻaleleia ma le manuia le 40 atinaʻe i le tele o taulaga e pei o Guangzhou ma Foshan i totonu o pisinisi AEO (faʻamaonia faʻamaonia).
E le gata i Fujian ma Guangdong, ae faapena foi i Shanghai, Jiangsu, ma Zhejiang, o le tele o oloa auina atu i fafo o maa lithium ua vave ona tupu, ma avea ma afi fou e faʻaosoina ai le tuputupu aʻe o fefaʻatauaiga i fafo i le Delta River Delta.
Luo Junjie, Pule Pule Sili o le China Machinery Industry Federation, fai mai i le afa muamua o lenei tausaga, i totonu o "ituaiga fou e tolu" o loʻo faʻaosoina le tuputupu aʻe o fefaʻatauaiga i fafo a le atunuʻu, o le tau faʻatau atu o maʻa lithium na siitia i le 58.1% tausaga- i le tausaga.
Yibin, Sichuan: Suiga Green e Fausia ai le "Power Battery City"
Ole laina ole alamanuia ma'a lithium a Saina ua fa'amautu lelei ma e iai lona fa'amanuiaga muamua.Na iloa e le tusitala i le taimi o se faatalanoaga i Yibin, Sichuan talu ai nei e faapea o lenei aʻai masani e faavae i punaoa, lea sa masani ona pulea e le koale ma le Baijiu, o loʻo faʻaogaina le faʻaogaina o fuifui fale gaosi oloa e faʻavaveina ai le fausiaina o se aai o maa eletise lithium-ion.
Talu ai nei, na faia ai le Konafesi Malosiaga a le Lalolagi i Yibin, Sichuan, faatasi ai ma taʻitaʻi talafeagai mai le tele o kamupani faʻavaomalo o loʻo potopoto i Yibin.Latou te faʻamoemoe e uiga i le siosiomaga faʻafaigaluegaina ma faʻamaeʻaina le filifili pisinisi iinei.
Matsushita Holdings Global Vice President Jiro Honda: Yibin o loʻo i ai le tele o mea gaosi oloa gaosi mo maʻa.E mafai ona tatou auai i la tatou sapalai sapalai i le lalolagi atoa?E mautinoa o le a tatou iloiloina lenei mea.
O le a le laina pito i lalo mo le atinaʻeina o le eletise eletise eletise lithium i Yibin?E tusa ai ma faʻamaumauga, o le gaosiga o maʻa eletise i Yibin i le 2022 e 72 gigawatts i le itula, e tusa ma le 15.5% o le aofaʻi o le atunuʻu.Ua atiina ae e Yibin le silia ma le 100 galuega faatino filifili alamanuia ma Ningde Era o le alamanuia "taʻitaʻi filifili".I aso nei, e sili atu i le 15 mai le 100 maa eletise i totonu o le atunuu e sau mai Yibin.O Yibin o loʻo faʻasolo atoa atu i se pisinisi lanu meamata ma maualalo-carbon e faʻaogatotonu i maa eletise lithium-ion.
Yibin Kaiyi Ta'avale Pule Sili Gao Lei: Matou te fuafua e taofi le gaosia ma le fa'atau atu o ta'avale suau'u mama i Saina mai le 2025 agai i luma.O tatou uma o taavale fou malosi.
I le fa'ai'uga o le fa'aogaina o ma'a eletise, na iloa ai e le tusitala o le fe'avea'i o nofoaafi atamai, fesuia'i ma'a loli mamafa, ma isi tekonolosi ua fa'aoga atoatoa i Yibin.O le atina'eina o le alamanuia e teu ai le malosi o le a avea ma ta'iala fou mo le latou fa'atulagaina o fale gaosi oloa i le lumana'i.
Yang Luhan, Sui Faatonu o le Economic Cooperation and Emerging Industries Bureau o Yibin City: O le autu o le alamanuia e teu ai le malosi o maa foi e teu ai le malosi, lea e tutusa ma maa eletise, ma sili atu i le 80% o latou e mafai ona atiina ae i se faiga faamaopoopo. .O le isi, o le a tatou taulai atu i le faʻalauiloaina o suʻesuʻega fou ma atinaʻe faʻavae, faʻamalosia ma faʻaopoopoina le filifili, ma faʻateleina faʻataʻitaʻiga o talosaga.
Fang Cunhao, Failautusi a le Yibin Municipal Party Committee: I le lua tausaga ua tuanaʻi, ua matou sainia 80 galuega fou i le taʻitaʻia o atinaʻe, faʻatasi ai ma se tupe teufaafaigaluega e sili atu i le 100 piliona yuan i galuega faʻamaeʻaina.O lo'o fa'atelevaveina le fa'atūina o se fa'alapotopotoga fa'aola ma'a malosi i le lalolagi.
Suining, Sichuan: Taulai i le Fausiaina o le Lithium Battery New Material Industry Chain
Lithium, nickel, cobalt ma isi mea mata o elemene autu i le gaosiga o maa lithium.I Suining, Sichuan, o loʻo mulimulitaʻia e le malo faʻapitonuʻu avanoa fou mo le atinaʻeina o le maketi o pisinisi a le lithium ma le taulaʻi i le fausiaina o se filifili pisinisi fou fou mo maa lithium.
I aso e lua ua tuana'i, ua ulufale atu ai se laina gaosiga o le toe fa'aaogaina o le maa lithium i le tulaga o le fa'aogaina o meafaigaluega i le Lithium Battery High tech Industrial Park o Suining Shehong Economic and Technological Development Zone.O le a faʻatinoina ia Setema o le tausaga nei, o se vaega taua o le toe faʻaaogaina ma le toe faʻaaogaina o meafaitino lithium.
Li Yi, Faatonu o le Komiti Pulega a Sichuan Shehong Tamaoaiga ma Tekinolosi Sone Atinaʻe: Matou te tausisia le faʻamalosia o le puipuiga o punaoa i luga, faʻavavevave faʻalavelave i mea fou fou, ma faʻalauteleina le faʻamaopoopoina o le atinaʻeina o le laina eletise tuʻuina atu o pisinisi, filifili pisinisi, ma filifili tau.
O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai i le afa muamua o lenei tausaga, na ausia ai e le Suining's lithium battery industry le faʻatupulaia o le 54.0% i lea tausaga ma lea tausaga i le tau faʻaopoopo, lea e le mavavaeeseina mai le lagolago a tekinolosi fou.O tekinolosi fou a lenei kamupani fou a le "Black Technology Energy Ball" e mafai ona faʻaleleia le faʻatinoina vave o le faʻaogaina o maa lithium iron phosphate.
Yang Zhikuan, Pule Sili o Sichuan Liyuan New Materials Co., Ltd.: Ua matou faʻaleleia le faʻaogaina o le gafatia o le faʻatumauina o maa lithium-ion i lalo o tulaga malulu e ala i le faʻatuina o se auala feaveaʻi maualuga o le lithium-ion i totonu o le mea lelei eletise.
O le faʻaogaina o tekonolosi fou e sau foi mai le fefaʻatauaʻiga ma le galulue faʻatasi o le gaosiga o le tagata lava ia, aʻoga, ma suʻesuʻega.Le Suining Research Institute of Lithium Battery and New Materials i Chongqing University ua faʻatautaia le tele o atinaʻe faʻatekonolosi e faʻatatau i le faʻaleleia o le saogalemu o maʻa lithium-ion.O loʻo malamalama e oʻo atu i le 2025, Suining e faʻamoemoe e sili atu i le 150 piliona yuan i le fua faʻapisinisi o maa lithium.
Jiang Ping, Faatonu o Suining Municipal Bureau o le Tamaoaiga ma Faamatalaga Tekonolosi: Matou te taumafai e avea ma "vane matagi" e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le alamanuia i le tele o vaega vaega, ma faia ni sao lelei i le tautuaina o le fuafuaga atoa o le malosi o le atunuu.
Saina fa'ateleina le atina'e gafataulimaina o ma'a eletise
Na aʻoaʻoina e le tusitala i le faʻatalanoaga e faʻapea, mai le vaaiga faʻapitoa o le atinaʻeina o le malosi o le maa, mo se taimi umi i le lumanaʻi, o maa eletise e masani lava ona faia i mea lithium.Fa'asaga i le fa'ata'atiaga o le utiuti o minerale, e taua tele le fa'ateleina o le atina'e gafataulimaina o ma'a eletise.
Na taʻu atu e le au atamamai o pisinisi i le au tusitala e faapea o le a oo atu i le 2025, o le a tele le numera o maa eletise ua litaea i Saina o le a ulufale atu i le solo ma le toe faʻaaogaina, ma sili atu i le 1 miliona tone o maʻa atonu o le a faʻaumatia i le lumanaʻi.O se kamupani e gaosia masini toe faʻaaogaina maa na fai mai ua latou faʻaaogaina tekinolosi maualuga mai masini suauʻu e toe faʻaleleia mea maa.
Qu Lin, Peresetene o Jerry Siosiomaga Vaega Puipuia: Faatasi ai ma a matou meafaigaluega ma tekinolosi, matou te faʻamamāina le paʻu paʻu, ausia le toe faʻaleleia ma le mama o le faaluaina 98%.
Na iloa foi e le tusitala o le China Automotive Technology Research Center o loʻo faʻalauiloaina le "China Power Battery Sustainable Development Action Plan".Faatasi ai ma i latou, o tulaga talafeagai mo le "Battery Passport" o loʻo suʻesuʻeina ma atinaʻe, e aofia ai le tuʻufaʻatasia o meafaitino maa, le vaega o mea toe faʻaaogaina, ma isi mea.E le gata i lea, o loʻo suʻesuʻeina ma faʻatulagaina e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi le "Faiga Faʻatonu mo le Toe Faʻaaogaina ma le Faʻaaogaina o Maʻa Malosiaga Fou mo Taavale".O le fa'aofiina o lenei metotia o le a fa'aleleia atili ai le toe fa'aaogaina ma le fa'aogaina o ma'a eletise ma fa'avavevave ai le fausiaina o se fa'anatura fa'anatura lanu meamata ma li'o.
Qu Guochun, Faʻatonu o le Nofoaga Autu o Atinaʻe Atinaʻe a le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi: Matou te manaʻomia le faʻateleina o le puleaina o le gaosiga o meafaitino mata, mea autu o le maa, gaosiga o le maa, ma le toe faʻaaogaina o le maa, faʻafesoʻotaʻi le pito i luga ma lalo o le vai. filifili alamanuia, ma aloese mai le folasaga tauaso ma le gaosiga, e taitai atu i le soona gaosia ma faaitiitia le lelei.

 


Taimi meli: Nov-02-2023