Lithium iron phosphate maa: “O ai e fai mai e le mafai ona ou faia ni ata maualuga?”?

E le'i fiu lava le BYD i le su'esu'ega atili ma le atina'eina o ma'a lithium iron phosphate O ma'a la'au o le a suia ai le fa'alagolago o le alamanuia i ma'a ternary, toe fa'afo'i atu le ala fa'atekonolosi o ma'a eletise i le ala sa'o, ma toe fa'avasega tulaga saogalemu mo ta'avale malosi fou.
I le aso 29 o Mati, 2020, na saunoa ai Wang Chuanfu, Taitaifono ma le Peresetene o le BYD, i upu e pei o naifi i le fonotaga a le au tusitala maa.
O le mataupu o le ternary lithium poʻo le lithium iron phosphate ua faʻafeiloaʻi e le kamupani fou taʻavale malosi BOSS sili atu ma le tasi.I le taimi muamua, sa talitonu lautele i luga o le maketi talosaga itu e faapea o le ternary lithium maa ma lithium iron phosphate maa o le a faaauau pea ona agai i luma i le lumanai.Ae ui i lea, o faʻataʻitaʻiga maualuga e taulaʻi i le maualuga o le faʻatinoga o le a faʻaauau pea ona faʻaogaina maa lithium ternary, ae o faʻataʻitaʻiga e taulaʻi i le ogatotonu i le pito i lalo ole maketi ma faʻamamafaina le tau-lelei o le a faʻaogaina maa lithium iron phosphate.
Ae ui i lea, o aso nei o le lithium iron phosphate maa e le o manatu faapena.E le gata ina taulaʻi i latou i le ogatotonu i le maualalo o maketi, ae faʻapea foʻi i le maketi maualuga o le malosi fou.Latou te mananao foi e tauva ma maa lithium ternary.
Tau maualalo o lona uiga e tatau ona na'o le pito maualalo?
Mai se vaaiga faʻapitoa, o le eseesega i uiga i le va o maa lithium ternary ma le lithium iron phosphate e matua taua lava.O maa lithium Ternary e maualuga le malosi o le malosi ma lelei le faʻatinoina o le vevela.Ae ui i lea, ona o le i ai o elemene uʻamea mamafa e pei o le cobalt, o lo latou tau o mea mata e sili atu ona maualuga ma o latou vailaʻau vailaʻau e sili atu ona gaioi, e sili atu ona faigofie i le vevela;Ma o uiga o le lithium iron phosphate e faʻafeagai tonu ma le ternary, faʻatasi ai ma le tele o taʻamilosaga ma tau maualalo o meafaitino.
I le 2016, o le malosi faʻapipiʻiina o maʻa lithium iron phosphate i totonu o le atunuʻu na faʻatatau mo le 70%, ae faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o maʻa lithium ternary i le fanua o taavale pasese malosi fou, o le gafatia faʻapipiʻiina o le maketi lithium iron phosphate na faʻaauau pea ona paʻu i le 30. % ile 2019.
I le 2020, faatasi ai ma le tulaʻi mai o maʻa phosphate e pei o maʻa lau, na faasolosolo malie ona iloa maa lithium iron phosphate i le maketi o taavale pasese ona o le maualuga o le tau ma suiga i faiga faʻavae fesoasoani mo taavale fou malosi, ma ua amata ona toe faʻaleleia le maketi;I le 2021, ua ausia e le lithium iron phosphate maa se suiga o maa lithium ternary i tulaga o le gaosiga ma le gafatia faʻapipiʻi.E oʻo mai i le taimi nei, o loʻo nofoia pea maʻa lithium iron phosphate le tele o le maketi.
E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai mai le China Automotive Power Battery Industry Innovation Alliance, o le faʻaputuina o le gafatia faʻapipiʻiina o maa eletise i Saina mai ia Ianuari ia Fepuari i lenei tausaga o le 38.1 GWh, o se faʻaopoopoga i lea tausaga ma lea tausaga o le 27.5%.O le fa'aputuga fa'apipi'iina o ma'a lithium e 12.2GWh, e tusa ma le 31.9% o le aofa'i fa'apipi'i ma le fa'aititia o le 7.5% i lea tausaga ma lea tausaga;O le fa'aputuga fa'apipi'iina o ma'a lithium iron phosphate o le 25.9 GWh, fa'amauina mo le 68.0% o le aofa'i fa'apipi'iina, fa'atasi ai ma le fa'atuputeleina o le fa'atupuina o lea tausaga ma lea tausaga e 55.4%.
Ua matauina e le Battery Network i le tau, o le maketi autu mo taavale fou malosi i Saina o loʻo i ai nei i le va o le 100000 i le 200000 yuan.I totonu o lenei maketi maketi, e sili atu le popole o tagata faʻatau e uiga i fesuiaiga o tau, ma o uiga maualalo o le lithium iron phosphate e manino lava le laina.O le mea lea, i le faʻaiʻuga o talosaga maketi, o le tele o kamupani taʻavale o le a faʻaogaina faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina i maa lithium iron phosphate e avea ma oloa faʻapitoa e faʻateleina ai le faʻatau ma taulaʻi i le tau-lelei.
Ae ui i lea, e taua le matauina o le tau maualalo e mafai ona fetaui ma manaʻoga o faʻataʻitaʻiga maualalo, ae e le naʻo faʻataʻitaʻiga maualalo.
I le taimi muamua, o maa lithium iron phosphate na pa'u i tua i le tauvaga ma maa lithium ternary ona o faaletonu o faatinoga.Ae ui i lea, o le taimi nei o le lithium iron phosphate maa ua vave ona atinaʻe i tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le faʻatinoga o le maʻa e faʻaopoopo i tau lelei.Mai le tuʻuina atu o le lithium iron phosphate maʻa i le taimi nei e le tele o gaosiga o maa ma kamupani fou o taavale afi, e mafai ona vaʻaia e latou te taulaʻi atu i le faʻaleleia o oloa faʻaleleia i tulaga o le fausaga, faʻaogaina o le voluma, ma le faʻaogaina o tekonolosi.
Avea ma'a lau BYD e fai ma fa'ata'ita'iga, a'o fa'atumauina le saogalemu maualuga ma le ola umi o le ta'amilosaga, e mafai e ma'a laula'au ona fa'amisi modules pe a fa'avasega, fa'aleleia atili le fa'aogaina o le voluma.Ole malosi ole latou pusa maa e mafai ona latalata ile maa lithium ternary.O loʻo lipotia mai e faʻatasi ai ma le lagolago o maʻa lau, o le faʻapipiʻiina o maʻa eletise BYD ua matua faateleina.
E tusa ai ma faʻamaumauga a le EVtank, i le 2023, e faʻavae i luga o le faʻatauvaʻa o kamupani tetele a le lalolagi, o le BYD tulaga lua ma le maketi o le lalolagi atoa e 14.2%.
E le gata i lea, ua tatalaina e Jike lana uluai masini 800V lithium iron phosphate ultrafast charging maa - le maa piliki auro.Ile tulaga aloa'ia, o le tele o le fa'aogaina o le BRICS maa e o'o atu i le 83.7%, fa'atasi ai ma le maualuga o le fa'atonuina o le 500kW ma le maualuga o le tau o le 4.5C.I le taimi nei, o le BRICS maa ua faʻalauiloaina mo le taimi muamua i luga o le Extreme Krypton 007.
Na faasilasila muamua foi e le GAC Aion e faapea o le faaputuga atoa o le P58 microcrystalline super energy battery o le a ave tuusao.E fa'aaogaina e le maa le tekonolosi lithium iron phosphate a le GAC, lea e lelei i le ola maa ma le malosi atoa.
I le itu o le gaosiga o le maa, ia Tesema 2023, na faasilasila mai ai e le Honeycomb Energy e faapea i totonu o le fanua BEV, o le a faʻalauiloa e le kamupani ni faʻamatalaga se lua o le lithium iron phosphate naifi puʻupuʻu vave faʻapipiʻi sela, L400 ma L600, i le 2024. E tusa ai ma le fuafuaga, o le naifi puʻupuʻu. O le fa'atonuga vave e fa'avae i luga o le L600 o le a aofia ai le fa'ata'ita'iga 3C-4C ma e fa'amoemoe e fa'ateleina ona gaosia i le kuata lona tolu o le 2024;O le naifi puʻupuʻu ultra fast charging cell e faʻavae i luga o le L400 o le a aofia ai le 4C ma le maualuga o faʻataʻitaʻiga faʻalautele, faʻafeiloaʻi ma faʻataʻitaʻiga taʻavale 800V maualuga-voltage i le maketi.O le a fa'ateleina ona gaosia i le kuata lona fa o le 2024.
Ningde Era, Lithium Iron Phosphate, Shenxing Supercharged Battery
Ia Aukuso 2023, na faʻasalalau ai e Ningde Times le Shenxing Supercharged Battery, o le uluai lithium iron phosphate 4C rechargeable battery i le lalolagi.Faʻatasi ai ma le maualuga o le tuʻufaʻatasia ma le faʻavasegaina lelei o tekinolosi CTP3.0, e mafai ona molia mo le 10 minute, e iai le mamao o le 400 kilomita, ma e iai le ultra long range o 700 kilomita.E mafai fo'i ona maua le vave fa'atumuina i va'aiga vevela uma.
Ua lipotia mai talu mai lona tatalaina, Shenxing Supercharged Battery ua faʻamaonia le galulue faʻatasi ma le tele o kamupani taʻavale e pei o le GAC, Chery, Avita, Nezha, Jihu, ma Lantu.I le taimi nei, ua tele na gaosia i faʻataʻitaʻiga e pei o le Chery Star Era ET ma le 2024 Extreme Krypton 001.
E taua le taʻua o le maketi i fafo atu o le malosi o le maa sa pulea i taimi uma e maa lithium ternary.Ae ui i lea, ona o le televave o le atinaʻeina o le lithium iron phosphate maa tekonolosi, malosi malosi, umi le taamilosaga o le ola, lelei le saogalemu, tau maualalo ma isi mea lelei, o le tele o kamupani faʻavaomalo o loʻo faʻamoemoe e faʻapipiʻi maa lithium iron phosphate.
I le taimi muamua, na lipotia mai o Tesla CEO Musk na fai mai o le lua vaetolu o taavale Tesla i le lumanaʻi o le a faʻaaogaina maa lithium iron phosphate;Ua sainia fo'i e le Stellantis Group se fa'amaumauga o le femalamalamaa'i ma le CATL, ma ua malilie ai o le a tu'uina atu e le CATL sela maa ma modules o ma'a lithium iron phosphate i le Stellantis Group i totonu o Europa;O lo'o fausia e le Ford se fale gaosi ma'a lithium iron phosphate i Michigan, ISA, ma o lo'o tu'uina atu e le CATL le lagolago fa'apitoa ma auaunaga mo ia
E mana'omia ea le lithium ternary o se mana'oga maualuga?
I le aso 25 o Fepuari, na faʻalauiloaina ai le supercar eletise mama Yangwang U9 i lalo o le Yangwang Automobile i le tau o le 1.68 miliona yuan, ma le maualuga o le horsepower o le 1300Ps ma le maualuga o le 1680N · m.Ole 0-100km/h ole fa'ata'ita'iga ole taimi ole saoasaoa e mafai ona o'o ile 2.36s.E ese mai i mea faʻainisinia mataʻina o le taʻavale lava ia, o loʻo faʻaaogaina pea e le U9 maa mata.
O le feʻau o loʻo faʻaalia ai o le paʻu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le U9 e mafai ona ausia le faʻaauau pea o le maualuga o le faʻamalolo, faʻamafanafana lelei, faʻaogaina o le maa, ma le pulea lelei o le vevela.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻiina i masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi lua ma o loʻo i ai le malosi maualuga o le 500kW.
E tusa ai ma faʻamatalaga talosaga mai le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, o le Yangwang U9 ua faʻapipiʻiina i le 80kWh blade maa, faʻatasi ai ma le mamafa o le maa o le 633kg ma le malosi o le malosi o le 126Wh / kg.Faʻavae i luga o le aofaʻi o le malosi o le 80kWh, o le maualuga o le tau o Yangwang U9 ua oʻo i le 6C poʻo luga, ma i le maualuga o le malosi o le 960kW, o le maualuga o le faʻaaogaina o le maa e maualuga e pei o le 12C.O le faʻatinoga o le mana o lenei maa mata e mafai ona faʻamatalaina o le tupu o le lithium iron phosphate.
Va'ai i luga o fa'amatalaga talosaga a le U7 Matagaluega o Alamanuia ma Fa'amatalaga Tekonolosi
Va'ai i luga o fa'amatalaga talosaga a le U7 Matagaluega o Alamanuia ma Fa'amatalaga Tekonolosi
E le gata i lea, talu ai nei, o le Looking Up U7 ua faʻaalia foi e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, faʻatulagaina o ia lava o se taʻavale eletise mama mama tele ma le tele o le tino o le 5265/1998/1517mm, o se taavale D-vasega, o se mamafa. o le 3095kg, o le maa o le 903kg, o le malosi o le 135.5kWh, ma le malosi malosi o le 150Wh/kg.O se maa lithium iron phosphate foi.
I aso ua tuanaʻi, o faʻataʻitaʻiga taʻavale eletise mama uma e maualuga le faʻatinoina e aunoa ma se tuusaunoaga na faʻaaogaina maa lithium ternary malosi maualuga e faʻamautinoa ai le maualuga o le faʻatinoga.Vaʻai i luga o faʻataʻitaʻiga o le lua miliona faʻataʻitaʻiga taʻavale maualuga e faʻaaoga ai le lithium iron phosphate e le itiiti ifo nai lo maa lithium ternary, ua lava lea e faʻamaonia ai le igoa o le lithium iron phosphate.
I le taimi muamua, ina ua tuʻuina atu e le BYD lana lithium iron phosphate blade maa, na fautuaina e le aufaipisinisi pisinisi e mafai e le BYD ona fausia se "ternary blade maa" pe a uma ona matua tekinolosi, ae o lea ua foliga mai e le o le tulaga lea.O nisi manatu e fautua mai e ala i le faʻaaogaina o maa lithium iron phosphate i faʻataʻitaʻiga maualuga, ua faʻaalia e le BYD le talitonuina o ana lava tekinolosi i tagata faʻatau ma talepeina masalosaloga o pisinisi e uiga i le lithium iron phosphate.O ituaiga maa ta'itasi e iai ona fa'amanuiaga tulaga ese ma e mafai ona susulu i fa'aaliga fa'aoga eseese.
2024 Extreme Krypton 001 Malosi Fa'amatalaga Fa'amatalaga maa/Krypton Extreme
2024 Extreme Krypton 001 Malosi Fa'amatalaga Fa'amatalaga maa/Krypton Extreme
E le gata i lea, ua maitauina e le Battery Network le 2024 Extreme Krypton 001 ua faʻalauiloa aloaʻia talu ai nei.O le WE version ua vaevaeina i ni maa se lua, e faʻapipiʻi uma i le Ningde Times 4C Kirin maa ma le 5C Shenxing maa, faʻatasi ai ma tau e amata ile 269000 yuan.
Faatasi ai ma i latou, o le Kirin batini o se faiga faʻavae ma le malosi atoa o le 100kWh, o le malosi o le malosi o le 170Wh / kg, o le 10 ~ 80% SOC o le taimi o le 15 minute, o le maualuga o le tau o le 4C, o le averesi o le 2.8C. , ma se laina CLTC o le 750km (fa'ata'ita'iga ta'avale uili tua);O le maa Shenxing o le lithium iron phosphate system ma le malosi atoa o le 95kWh, o le malosi o le malosi o le 131Wh / kg, o le 10 ~ 80% SOC o le taimi o le 11.5 minute, o le maualuga o le tau o le 5C, o le averesi o le 3.6C, ma le CLTC mamao e 675km (fa-uili fa'ata'ita'iga).
Ona o le faʻaitiitia o tau o le lithium iron phosphate, o le tau o le Geely Krypton 001 Shenxing version version e ogatasi ma le Kirin version version.I luga o lenei faʻavae, o le taimi vave faʻapipiʻiina o le maa Shenxing e sili atu le vave nai lo le Kirin maa, ma o le CLTC o le faʻataʻitaʻiga taʻavale faʻataʻitaʻi lua e naʻo le 75km maualalo ifo nai lo le faʻataʻitaʻiga o le taʻavale a le Kirin.
E mafai ona iloa i le faiga o oloa o loʻo i ai nei, i totonu o taʻavale i le tau tutusa, o maa lithium iron phosphate e sili atu le taugofie nai lo maa lithium ternary.
Ua malamalama o Ningde Times Shenxing Supercharged Battery na fa'atupu fa'atasi ma le tele o kamupani ta'avale, e aofia ai le GAC e fa'atupu fa'atasi le Shenxing Battery's "Low Temperature Edition" ma le "Long Life Edition";Fausia le Shenxing Battery Long Life L Series ma Nezha Motors

 

maa uila afimaa uila afimaa uila afi


Taimi meli: Mati-21-2024