Mai le “Oa Sausaunoa” e oo atu i le “Faalavelave e Mai le Lagi”!Ua toe ta'uta'ua le auala e teu ai le malosi o le trillion yuan

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, i le aso 15 o Me i le taimi o le lotoifale, na tupu ai se afi i le Gateway energy storage plant i Otay Mesa, San Diego, Kalefonia, ISA.E sili atu ma le aso na fa'aalu e le au fuimu e fa'atonu ai le afi, ae o le maa i le fale ua leva ona toe ola i le tele o taimi.
E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo i le aso 21 o Me, o le fale e teu ai le malosi o loʻo mumu mo aso e ono, ma e leʻi mafai lava e le au ofisa o le afi ona faʻatatau tonu pe o le a le umi e faʻaauau ai le afi.
Robert Rezende, o le taʻitaʻiʻau o le San Diego Fire and Rescue Bureau ma faʻamaopoopo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo isi malosiaga, fai mai o le tala faasolopito, e masani lava le vaʻaia o lenei filifili o le faʻaumatiaga tumau mo se taimi umi, toetoe lava pei o se domino aafiaga.
Na ta’ua foi e Brent Pascua, le kapeteni o le lala o le Matagaluega o Tineimu a Kalefonia i San Diego, “Ina ua uma ona talanoa atu i tagata atamamai, sa latou fetaiai ma le tele o mea faapena i le taimi ua tuanai, o mea taitasi e umi mai le fitu aso i le tele o vaiaso, ma matou te le mautinoa.O loʻo matou sauni mo le tulaga sili ona leaga ma fuafua e nonofo iinei mo se taimi umi, lua i le fa vaiaso, ona toe iloilo lea.
Na matauina e le Battery Network, ia Iuni 2023, e lua nofoaga e teu ai le malosi o le lithium-ion i Warwick, Niu Ioka, ISA, na mu i le taimi o se afa, lea na tumau mo le silia ma le vaiaso.
Ia Oketopa 2023, na tupu ai se afi i le nofoaga e teu ai malosiaga o le Idaho Power substation e lata ane i Melba, Idaho, ISA, ma mafua ai ona mu a itiiti mai e 8 maa iunite tutoatasi.Na tumau le afi mo ni nai aso.
Ua lipotia mai o le gafatia faʻapipiʻi o le Gateway energy store station power station e 250MW/250MWh.Ia Aukuso 2020, o le vaega muamua o le poloketi, ma le malosi o le 230MW, na faʻatinoina ma avea ma poloketi sili ona tele i le lalolagi e teu ai le malosi i lena taimi.O lo'o fuafua fo'i le poloketi e fa'alautele atu i le 250MW mo le 4 itula, e fausia ai le 1000MWh le fa'aputuina o le malosi.
O le Gateway energy storage power station o lo'o fa'agaioia e le kamupani malosi a Amerika LS Power, fa'atasi ai ma le NEC ES o lo'o tu'uina atu vaifofo tu'ufa'atasi o le fa'aogaina o le malosi ma le LG Chem o lo'o tu'uina atu sela maa, o maa lithium ternary.
E taua le taʻua o loʻo i ai lipoti o loʻo faʻaalia ai o le NEC ES, le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le malosi o le poloketi, na faʻasalalau le gaumativa ma alu ese mai le pisinisi o le teuina o le malosi aʻo leʻi faʻatinoina le vaega muamua o le poloketi.
E le gata i lea, i le na o le masina talu ai (Aperila 27th), na tupu ai se afi i totonu o se pusa eletise eletise lithium o loʻo i totonu o le itumalo faapisinisi o Nilmore, Siamani, ma mafua ai ona manua ni tagata fuimu se toʻalua i le taimi o le laveaʻi.
E tusa ai ma lipoti talafeagai a le aufaasālalau, o le gaosiga o le masini e teu ai le malosi o le maa lea na pa i lenei taimi o le kamupani INTILION a Siamani, ma o sela maa o maa lithium iron phosphate.
I le aso 16 o Aperila, na avea ai le teuina o maa Kalefonia ma puna sili e tasi o le eletise mo le eletise Kalefonia i itula maualuga o afiafi mo le taimi muamua i le eletise o le lalolagi.O le matafaioi o le teuina o le malosi i le faatonutonuina o puna eletise e mafua ona o le eseesega tele i luga ma vanu tau eletise i le maketi eletise Kalefonia, lea e maua ai le tele o tupe mama mo le teuina o le malosi.
Mai le "maualuga o le tamaoaiga ma le manuia" i "faalavelave pa'ū mai le lagi", lua fale eletise tetele e teu ai le malosi na mu le tasi i le isi i totonu o le masina.O mataupu tau le saogalemu o le teuina o le malosi, o se ta'aloga tu'uga tiliona tala, e le mafai ona le amanaiaina!
Wu Kai, Saienitisi Sili o le CATL, i se tasi taimi na ta'ua sa'o ai e faapea o se alamanuia taua tele e aofia uma ai le ola ma le saogalemu o meatotino faapea foi ma le saogalemu o le faagaoioiga o le eletise, o le tau faataitai ma le sese o le teuina o le malosi e matua maualuga lava;E le mafai ona tatou mulimuli i le ala tuai o le tulituliloaina o le saoasaoa muamua ona sosoo ai lea ma le tulaga lelei.E tatau ona tatou tausisi i le faʻatuatuaina, gafataulimaina, ma le maualuga o le atinaʻeina o le gaosiga o le malosi mai le amataga.
O fa'amatalaga fa'alaua'itele o lo'o fa'aalia ai o fa'afitauli o le saogalemu o se tasi lea o itu taua e fa'atapula'aina ai le atina'eina o le fa'aputuina o le malosi, o le ala tiliona tala.Lithium maa i le taimi nei o se tasi o tekinolosi e teu ai le malosi e masani ona faʻaaogaina, ae ona o le mea moni o le electrolyte o maa lithium o le tele o solvents organic, ma e mautinoa lava e iai ni nai mea leaga e pei o le pefu e faigofie ona faʻaleagaina le vavae i le taimi o le gaosiga. fa'agasologa, fa'amama fa'amama e faigofie ona tupu, fa'atupu fa'alavelave fa'alotoifale, e o'o atu ai i se fa'asologa o fa'afitauli e pei o le afi, pa maa, fa'aleagaina o le si'osi'omaga, ma le fa'alavelaveina o le malosi.
Mai le vaaiga o meafaitino, o mea lelei electrode mea o ternary maa e masani lava suiga u'amea u'amea.O le taimi lava e pala ai le electrode lelei, o le a faʻatasi ma le tuʻuina atu o le okesene.I lalo o le gaioiga o le okesene, o le electrolyte e faigofie ona faʻaalia, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le vevela o le maa pe a faʻatusatusa i mea lithium iron phosphate.
I aso anamua, o kamupani Iapani ma Korea na tele na faʻaaogaina maa ternary, aʻo kamupani Saina na faʻaaogaina maa lithium iron phosphate saogalemu.Faatasi ai ma le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le saogalemu e pei o le ternary battery energy storage fires, o loʻo faʻateleina kamupani Iapani ma Korea o loʻo faʻaaogaina maa lithium iron phosphate.
E tusa ai ma le tele o uta, o le aofaʻi o uta a Saina e teu ai le malosi i le lalolagi ua sili atu i le 90%.E tusa ai ma le "White Paper on the Development of China's Energy Storage Industry (2024)" faʻasalalau faʻatasi e le au suʻesuʻega EVTank, Ivy Economic Research Institute, ma le China Battery Industry Research Institute, o le aofaʻi o uta i le lalolagi o maa e teu ai le malosi na oʻo atu i le 224.2 GWh i le 2023. , o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga e 40.7%.Faatasi ai ma i latou, o le tele o uta o maa e teu ai le malosi mai pisinisi a Saina o le 203.8 GWh, e tusa ma le 90.9% o le aofaʻi o le utaina o maa faʻaputuga malosi.
O le isi seti o faʻamaumauga mai le National Energy Administration o loʻo faʻaalia ai foi e oʻo mai i le faaiuga o le 2023, o le gafatia faʻapipiʻiina o faiga fou e teu ai le malosi o loʻo faʻaogaina i le atunuʻu atoa ua oʻo atu i le 31.39 miliona kilowatts.Faatasi ai ma i latou, o le fou faʻapipiʻiina o le teuina o le malosi fou i le 2023 e tusa ma le 22.6 miliona kilowatts, o le 2.6 taimi le aofaʻi o tausaga talu ai.E oʻo mai i le faaiuga o le kuata muamua o lenei tausaga, o le aofaʻi faʻapipiʻi gafatia o galuega fou e teu ai le malosi ua fausia ma faʻaaogaina i Saina ua oʻo atu i le 35.3 miliona kilowatts / 77.68 miliona kilowatt itula, o se faʻaopoopoga o le 210% pe a faʻatusatusa i le faaiuga o le kuata muamua o le 2023.
E ui lava o le ituaiga fou o le teuina o le malosi e aofia ai tekinolosi eseese e pei o maa lithium, maa tafe, uili lele, ea faʻapipiʻi, hydrogen (ammonia) le teuina o le malosi, teuina o le malosi (malulu), ma isi, ae o loʻo pulea pea maʻa lithium i le taimi nei.
O le mea lea, aʻo faʻatupulaia vave le atinaʻeina o le gaosiga o le malosi, e faʻapipiʻi foi e Saina le taua tele i le saogalemu o pisinisi.
I le masina o Iulai 2023, na amata ai ona faʻatinoina le tulaga faʻale-atunuu "Tulafono Faʻatonu mo nofoaga eletise e teu ai le eletise".O lenei tulaga fou a le atunu'u mo le saogalemu o le teuina o le malosi e fa'atatau i ma'a lithium-ion, ma'a ta'ita'i-acid (carbon), ma'a tafe, ma nofoaga eletise e teu ai le malosi o le vai eletise/su'u.O lenei tulaga o loʻo faʻamaoti mai ai manaʻoga faʻapitoa mo le saogalemu, faʻagaioiga, tausiga, asiasiga, suʻega, ma isi vaega o meafaigaluega eseese e pei o le eletise eletise eletise e teu ai maa eletise, BMS, PCS, mataʻituina, puipuiga o le afi, faʻavevelaina o le ea ma le ea, faʻapipiʻiina. fale, ma isi.
Ia Novema 2023, na tuʻuina atu ai e le Comprehensive Department of the National Energy Administration se faʻasilasilaga i le faʻamalosia o le saogalemu o le mataʻituina o tulaga lamatia o nofoaga eletise e teu ai malosiaga eletise i le itu o le gaosiga o le eletise, ma fuafua e faʻaleleia le gafatia o le mataʻituina o lamatiaga ma suʻesuʻega vave. lapata'iga.E tatau i pisinisi eletise eletise ona mataʻituina ma pulea le tulaga saogalemu o pusa eletise eletise e teu ai le eletise, faiga faʻaogaina o maa (BMS), faʻaogaina o le malosi (EMS), faʻaliliuina o le malosi (PCS), puipuiga o le afi, puipuiga o fesoʻotaiga, siosiomaga faʻaogaina, ma isi mea fa'aeletise taua o lo'o fa'afaigaluegaina ma fa'agaioia e a latou lava atina'e.E tatau ona latou su'esu'e i taimi uma le tulaga o le saogalemu, fa'amalosia le lapata'iga o fa'alavelave fa'afuase'i ma le tali atu i fa'alavelave fa'afuase'i, ma ia mafai ona vave lapatai ma faia ni faiga lelei e fa'aumatia ai lamatiaga saogalemu mo masini ma faiga e iai lamatiaga saogalemu.E tatau i kamupani eletise uma ona faʻamaeʻaina le faʻaleleia o le malosi o le mataʻituina aʻo leʻi oʻo i le aso 31 o Tesema, 2024, ma e tatau ona aofia uma fale eletise fou ma o loʻo i ai nei i le vaʻaiga mataʻituina pe a uma le 2025.
I le taimi nei, i le faaopoopo atu i mataupu saogalemu, o le tau o le tau i le tulaga o maa e teu ai le malosi o loʻo faʻaauau pea ona salalau.Talu mai le afa lona lua o le 2023, o le tau o maʻa e teu ai le malosi ua faʻasolosolo ona paʻu i lalo fou, ma le tele o kamupani o loʻo ofoina atu sela e teu ai le malosi e tau i lalo ole 0.4 yuan/Wh.
I le aso 14 o Me, na tuʻuina atu ai e le China Petroleum Group Jichai Power Co., Ltd. se faʻasalalauga tauofo mo le maliliega faʻavae o vaega eletise o le 5MWh liquid cooled energy storage system.O sela maa o le poloketi e faʻaogaina maa lithium iron phosphate, faʻatasi ai ma le tau maualuga o le 0.33 yuan/Wh.I le tauofoga mo le poloketi e teu ai le malosi o le Jichai Power i le faaiuga o Fepuari, o le tau faatapulaaina mo sela maa o le 0.45 yuan/Wh.
Talu ai nei, pe a fegalegaleai ma tagata teu tupe, na taʻua e Yiwei Lithium Energy o le a mafaufau tagata faʻatau oloa e teu ai le malosi mai le tele o itu: muamua, le faʻailoga;O le lona lua o le lelei o oloa, e aofia ai le faʻatinoga o oloa ma le saogalemu;O le lona tolu o le faʻamaonia pe a maeʻa faʻatau.I le tasi itu, e manatu i le gafatia o auaunaga ina ua uma ona faatau atu o le atinaʻe, ma i le isi itu, e manatu pe o loʻo i ai i le atinaʻe le gafatia tau atinaʻe tumau.O oloa e teu ai le malosi e umi le taamilosaga o le olaga, ma o pisinisi e gaosia maa e teu ai le malosi e mafai ona tuʻuina atu le lagolago pe a uma ona faʻatau atu mo a latou oloa pe afai e umi le taamilosaga o le ola;Ole fua mulimuli ole tau ole oloa.

 

未标题-2 拷贝 212V200AH eletise fafo o se masini e faʻaaogaina mo le eletise i taimi o gaioiga i fafo poʻo faʻalavelave faʻafuaseʻi.O lana galuega autu o le tuʻuina atu lea o le malosi DC tumau mo masini eletise eseese.Faʻaaliga faʻaoga: Tolauapiga ma gaoioiga i fafo: 12V150AH faʻapipiʻi eletise i fafo e mafai ona tuʻuina atu le mana mo moli, faʻapipiʻiina meafaigaluega, mea eletise laiti, ma isi mea i totonu o le faleie tolauapi.Galuega i fafo: I le taimi o le fausiaina o le fanua poʻo le faʻaleleia o galuega, e mafai ona faʻaogaina le eletise i fafo e tuʻuina atu ai le mana mo meafaigaluega eletise, mea moli, masini fesoʻotaʻiga, ma isi mea. e mafai ona tu'uina atu le mana fa'atuatuaina mo tagata ta'avale GPS, masini feso'ota'iga uaealesi, mea pu'eata, ma isi fa'alavelave fa'afuase'i fa'asao eletise: A leai se paoa mai le fa'asologa po'o se fa'alavelave fa'afuase'i, e mafai ona fa'aoga le eletise i fafo e fai ma sapalai eletise e tu'uina atu. mea faigaluega a le fale, moli faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma isi. Faʻaaliga: Tele le gafatia: O le malosi o le maa o le 12V150AH e mafai ona faʻafetaui manaʻoga o le faʻaaogaina umi.Māmā ma feaveaʻi: O sapalai eletise i fafo e masani ona faʻaalia mamanu mama e faigofie ona feaveaʻi ma gaoioi.Tele feso'ota'iga: Sapalai eletise i fafo e masani lava ona tele feso'ota'iga fa'atino ma e mafai ona fa'atumuina le tele o masini i le taimi e tasi.Fesoʻotaʻiga auala eseese: e mafai ona molia e ala i le faʻaogaina o le la, faʻapipiʻiina o le sikaleti taʻavale, AC socket charging, ma isi. Faʻasologa o le puipuiga o le tele: E iai le puipuiga o le overcharge, over-discharge protection, overload protection ma isi galuega e faʻamautinoa ai le faʻaogaina saogalemu.I se aotelega, o le eletise 12V150AH i fafo e talafeagai mo tolauapiga, suʻesuʻega, galuega i fafo ma faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o le motusia faʻafuaseʻi.O loʻo i ai uiga o le tele gafatia, mama ma feaveaʻi, tele fesoʻotaʻiga gaioiga ma le tele o galuega puipuia.


Taimi meli: Iuni-01-2024